В Пловдив откриха изложба „Фотодесант“

08.01.2020 г. В Пловдив откриха изложба „Фотодесант“

 Otbrana.com

Във Военен клуб – гр.Пловдив, командирът на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) и началник на гарнизон Пловдив – генерал-майор Явор Матеев, откри фотоизложбата „Фотодесант“ на г-н Вилхелм Йоцов – военен фотограф на Съвместното командване на силите.

Изложбата е във връзка с популяризирането на военната професия и 15- годишнината от членството на България в НАТО. Тя представя мигове от дейността на българските военнослужещи от всички родове войски при провеждане на военни учения и тренировки. Съорганизатор и неин спонсор е Съюзът на офицерите от резерва "Атлантик".

В приветственото слово към господин Йоцов, генерал-майор Матеев отбеляза, че създаването на тази фотоизложба е отечествено и богоугодно дело и пожела на автора й здраве, дълголетие и още много успехи в нелеката професия на военен фотограф.

От своя страна господин Вилхелм Йоцов благодари на присъстващите за уважението, което са му засвидетелствали с присъствието си и разказа как е бил провокиран за създаването на фотоизложбата.

На мероприятието присъстваха председателят на Общинския съвет на гр.Пловдив господин Александър Държиков, представители на местната власт, настоящи и бивши военнослужещи от гарнизон Пловдив и представители на организации, свързани с Българската армия.

***

Вилхелм Йоцов е роден на 6 октомври 1958 година. От 20 години работи като фотограф в системата на Министерството на отбраната. Фотографиите му показват изпълнението на войнския дълг на военнослужещите от различните родове войски денем и нощем, лято и зима на фона на красиви кътчета от Република  България.