БКУН отчете адекватна на повишните рискове подготовка

12.01.2020 г. БКУН отчете адекватна на повишните рискове подготовка

 Otbrana.com

В Базата за командване, управление и наблюдение (БКУН)- София от състава на Военновъздушните сили в края на миналата седмица се проведе анализът на подготовката за 2019 г., съобщават от ВВС
В своя доклад, заместник-командирът на базата полковник Ангел Николов обяви резултатите от анализа на дейността на формирането през 2019г.
Отчете, че подготовката на личния състав през годината е била адекватна на повишените рискове в международната обстановка, които не са подминали и региона на Балканите, като в заключение обобщи, че правилно е конкретизирана посоката на развитие и подготовка за изпълнение на поетите национални задължения и ангажименти в системата за колективна сигурност. Почетен гост на мероприятието беше заместник-началникът на Щаба на Военновъздушните сили полковник Евгени Генчев.
Той благодари на личния състав за добрите резултати и изпълнението на целия обем от задачи за 2019 г.  Полковник Генчев пожела здраве и успехи през новата 2020 г. на целия личен състав и мероприятието завърши с обща снимка на командването от базата с него.