Изпълнителният директор на „Транспортно строителство и възстановяване” стана почетен член на СОСЗР

14.01.2020 г. Изпълнителният директор на „Транспортно строителство и възстановяване” стана почетен член на СОСЗР

 Спирдон Спирдонов

С решение на Централния съвет лейтенант от запаса Божидар Джелебов, изпълнителен директор на „Транспортно строителство и възстановяване” ЕАД, бе удостоен с престижното звание „Почетен член на СОСЗР”. Високото отличие бе връчено днес от председателя на Столичната организация бригаден генерал от запаса Стефан Стефанов. Това стана на специално организирано тържество по повод 132-та годишнина на Транспортни войски. Закритите с решение на Народното събрание на 31 декември 2001 г. Войски на Министерството на транспорта (ВМТ) водят началото си от 14 януари 1888 г.

По нициатива на Клуба на офицерите и сержантите от запаса и резерва от ВМТ и ВТУ, който вече има 28-годишна история, бе открита впечатляваща постоянна изложба със снимките на изявени командири и началници на войските. Сред тях са и снимките на шестимата изпълнителни директори на ДП „ТС и В”, което наследи войските. За тях говори подполковник от запаса Асен Йосифов. Преди това той запозна участниците в празника и с музея, където е съхранена историята на войските.   

Благодарност за службата във ВМТ и за подкрепата, която получава днешното ръководство на предприятието към генералите и офицерите от запаса и резерва изрази г-н Джелебов. Те бяха поздравени още от главния инженер Красимир Василев, генерал-майор от запаса Христин Христов – бивш командващ на ВМТ и от първия изпълнителен директор на предприятието Виктор Николов. Председателят на клуба майор от запаса Иван Омайски изрази удовлетворение от реализираните инцициативи през миналата година и увереност, че 2020 г. ще бъде още по-резултатна. Той благодари на почетния председател полковник от запаса Кирил Парапанов, на клубното ръководство и на председателите на дружествата в София и страната. Още две новини станаха ясни на празника. Първата е,  че предстои обновяване на клубната база, която е предоставена от предприятието в бившия кабинет на командира на Първа железопътна бригада в столичния квартал Илиянци. И втората – подготвя се Вторият национален събор на офицерите и сержантите от запаса и резерва, служили във ВМТ.