Откриха възпоменателна плоча на Втора железопътна бригада

14.01.2020 г. Откриха възпоменателна плоча на Втора железопътна бригада

 Otbrana.com            

По случай 132 години от създаването на Транспортни войски и празник на „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД гр. Пловдив, като правоприемник на Войските на Министерството на транспорта, днес в двора на предприятието беше открита възпоменателна плоча на Втора железопътна бригада от състава на войските на Министерство на транспорта.

Пред присъстващите на мероприятието приветствено слово произнесе о.з. Петър Петров – секретар на Дружество „Димо Георгиев и ТСВ“, който сподели: „Днес 14 януари е голям и скъп празник за нас оцелелите през ситото на живота офицери, старшини, войници, военни служители и работници. От дистанцията на времето с право можем да наречем както батальона, така полка и бригадата и годините на тяхното съществуване – знаменосни.“ В края на словото си той благодари на всички участници в днешното мероприятие.

Пред паметната плоча водосвет отслужи протойерей Станчо Костов. Венци и цветя бяха поднесени от командира на Съвместното командване на Специалните операции (СКСО) и началник на гарнизон Пловдив, кмета на с.Войводиново и от Дружество „Димо Георгиев и ТСВ“.

Гости на церемонията бяха командирът на Съвместното командване на Специалните операции и началник на гарнизон Пловдив генерал-майор Явор Матеев, заместник-областният управител на област Пловдив Петър Петров, кметът на с. Войводиново Димитър Тосков, управителят на „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД инженер Красимир Шопов, председателите на областната и общинската организация на СОСЗР - Пловдив, бивши военнослужещи от Транспортни войски, служители и работници от ДП „Транспортно строителство и възстановяване“ ЕАД, съобщава СКСО.