Министърът на отбраната поздрави ветераните военни разузнавачи и отлетя за Египет

14.01.2020 г. Министърът на отбраната поздрави ветераните военни разузнавачи и отлетя за Египет

 Спирдон Спирдонов

Бъдете горди, нямате никакво основание да се срамувате, че сте служили на България. Това каза тази вечер в ЦВК вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов. Той поздрави членовете на Асоциацията на военните разузнавачи на тържеството за отбелязване на 112 години от началото на българското военно разузнаване.

Веднага след това заедно с премиера Бойко Борисов министър Каракачанов отлетя за Египет, където ще участва в официалното откриване на новата военноморска база "Бернис" на брега на Червено море. Обектът е една от трите нови стратегически военноморски бази на бреговете на Средиземно и Червено море, чието създаване египетските въоръжени сили обявиха през 2017 г., информира правителствената пресслужба.

Интересите на България, каза още министърът, изискват да има силно, работещо разузнаване, което да служи на своята страна. Бъдете горди с това, което сте правили, подчерта той, обръщайки се към ветраните военни разузнавачи.

Председателят на СОСЗР генерал от запаса Златан Стойков изтъкна голямата заслуга на военните разузнавачи за укрепване на националната ни сигурност. Той връчи поздравителен адрес на генерал-майор от запаса Валери Лазаров, който през март 2019 г. бе избран за председател на асоциацията.