Днес освещават бойното знаме на Висшето военновъздушно училище

17.01.2020 г. Днес освещават бойното знаме на Висшето военновъздушно училище

 Otbrana.com

Ритуалът е от 10 часа в плевенския Храм „ Св.Троица“, съобщават от възстановеното училище. Освещаването ще извърши свещеник  Красимир Кръстев по каноните на БПЦ и Устава за ВС на Р.България. Осветеното бойно знаме ще бъде връчено при откриването на училището на 20 януари от 11 часа  в района ВВВУ- гр. Долна Митрополия.

Днес в 9:30 часа от Военния клуб тръгва представителна група през Градската градина, Регионален Исторически музей до храм „Света Троица“.  Начело ще бъде Представителният духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов. Знаменната  група  ще се води от полк. доц. д-р Мануш Христов. Честта да бъде първи знаменосец на бойното знаме на ВВВУ има на курсант-старшина Милен Симеонов. Негови асистенти са двамата випускници курсант -старшина Евгений Христозов и курсант-старшина Христо Бикяров.  Почетният караул ще е под командването на капитан Георги Кръстев.

Бригаден генерал Юлиян Радойски, началник (ректор) на ВВВУ “Георги Бенковски“ и представители на командно-преподавателския състав ще съпровождат бойното знаме.