Ветеран от Втората световна война отпразнува 99-и си рожден ден

04.02.2020 г. Ветеран от Втората световна война отпразнува  99-и си рожден ден

 Otbrana.com

99-ия си рожден ден отпразнува днес Димитър Василев, един от ветераните от Втората световна война от област Шумен. Роденият в търговищкото село Пробуда Василев живее в Дома за стари хора в Нови пазар със своята съпруга.

Тържеството по случай рождения ден на ветерана беше организирано от Военно окръжие - Шумен и Община Нови пазар и се проведе в Дома за стари хора в Нови пазар. За да го поздравят и да засвидетелстват уважение и благодарност за изпълнения воински дълг към Родината, бяха дошли кметът и зам.-кметът на Община Нови пазар, председателя на Общински съвет гр. Нови пазар, служители на Военно окръжие – Шумен и зам.-командирът на 29-ти механизиран батальон – Шумен.

Днес рожденикът получи поздравителни адреси и подаръци от Военно окръжие – Шумен, Община Нови пазар и военнослужещ от 29-ти механизиран батальон – Шумен (наследник на 7-ми пехотен Преславски полк). Рожденикът получи и специален поздрав от 6-годишната Анна-Мария от ДГ ”Китка” в Нови пазар, която изпълни народни песни.

Младши сержант Димитър Василев е участвал във Втората световна война (в периода 18 септември 1944 г. – 01 януари 1945 г.) като командир на стрелково отделение в 7-ми пехотен Преславски полк. И до днес пази бойния си дух. В област Шумен са живи едва 13 ветерани от Втората световна война, съобщават от Военното окръжие.