Юбилеен масов крос в авиобаза Граф Игнатиево

21.02.2020 г. Юбилеен масов крос в авиобаза Граф Игнатиево

 Otbrana.com

Десетки военнослужещи и цивилни служители от авиобаза Граф Игнатиево се включиха днес в провеждането на поредния масов крос по случай годишнината на международния съвет за военен спорт (CISM), съобщават от ВВС.

Организатор на събитието бе командването на авиобазата и военен спортен клуб ,,ФЕНИКС“ – Граф Игнатиево, който осигури спортните фланелки с логото на инициативата.

След като избягаха успешно трасето от 2000 м., участниците изпиха на открито по чаша чай. Сертификат за участие получиха щабът и всички ескадрили от състава на авиобазата.

CISM Day Run се провежда за първи път през 2006 година и оттогава всяка година около 18 февруари милиони военнослужещи от 138-те страни-участници в „Международния съвет за военен спорт” провеждат различни масови спортни инициативи, обединени от идеалната цел на организацията – световен мир и приятелство.

В Българската армия началото в отбелязването на това събитие дадоха военнослужещите от авиобаза Граф Игнатиево, които се включиха с много спортен хъс и ентусиазъм в първия старт на масовия крос точно 10 години по-рано, на 18.02.2010 г.