40-ият контингент за участие в операцията „Решителна подкрепа” в Афганистан получи оценка „БОЕГОТОВ“

16.03.2020 г. 40-ият контингент за участие в операцията „Решителна подкрепа” в Афганистан получи оценка „БОЕГОТОВ“

 Национален командир на контингента е полковник Светлозар Стефанов, офицер от Министерството на отбраната. Командир на ротата е капитан Христо Върбанов от военно формирование 42 800 – гр. Плевен.

Otbrana.com

Сертификация на 40-ия контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” се проведе в Единния център за начална подготовка - Плевен от 10 до 12 март. Национален командир на контингента е полковник Светлозар Стефанов, офицер от Министерството на отбраната. Тактико-специалното учение за сертификацията на контингента беше на тема „Организиране на охрана, работа на контролно-пропускателен пункт и патрулиране в международна база”, съобщава Пресцентърът на МО.
Ротата за охрана ще изпълнява задачи в база „Летище Кандахар”, свързани с контрол на трафика на автомобили и хора, охрана и патрулиране на определената зона за отговорност от летището и др.
Командир на ротата е капитан Христо Върбанов от военно формирование 42 800 – гр. Плевен. Занятието се проведе във войсковия район на формированието и след приключването му ротата получи оценка „БОЕГОТОВ“.