Старшина Валери Савов с дарение за ветераните от войните

25.03.2020 г. Старшина Валери Савов с дарение за ветераните от войните

 Otbrana.com

Със свои лични средства старшина Валери Савов от Коменданството на МО осигури предпазни медицински маски за Съюза на ветераните от войните на България. Благодорната инициатива на старшината се разпростира и до неговото село Дружево, Община Своге. За своите съселяни той също е дарил предпазни маски. От ръководството на Съюза на ветераните от войните на България и лично от неговия председател доц. д-р Иван Сечанов изразяват сърдечна благодарност към старшина Савов.  Родолюбивите инициативи на старшина Савов не са изключение. През последната година той има сериозен принос за изграждането и възстановяването на военните паметници в с. Дружево и с. Лакатник, Община Своге.  

Пред няколко дни кметът на Видин д-р Цветан Ценков изпрати благодарствен адрес до президента Румен Радев. Благодарственият адрес бе по повод дарени средства от държавния глава за Община Видин. “За мен и общинското ръководство е чест да работим съвместно и се надявам, че ползотворните контакти ще продължат и в бъдеще. Вашата подкрепа е високо оценена и Ви благодаря за грижата и вниманието към най-уязвимите жители от нашата община“ са казва в благодарствения адрес, подписан от видинския кмет д-р Ценков.

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение. Сумата ще бъде преведена на Фонд „Социална закрила“, в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти, съобщават от правителствената информационна служба.

До момента през оперативната програма за храни Министерството на труда и социалната политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните семейства. Това се равнява на 6000 тона. В момента се правят разчети да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души. С дарението на министър-председателя, заместниците му и министрите ще бъдат подпомогнати още близо 300 семейства.

Междувременно Фонд „Социална закрила“ ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни. Предстои фондът да раздаде помощни технически средства – компютри, видеоувеличители и специализиран софтуер, за хора с увредено зрение и с други увреждания.