Завършиха оборудването на военно-полевата болница в Пловдив

28.03.2020 г. Завършиха оборудването на военно-полевата болница в Пловдив

 Otbrana.com

От няколко дни зала „Колодрума“ в гр.Пловдив е оборудвана с 300 легла и постелъчни принадлежности, които бяха разположени от 110 логистичен полк в рамките на тренировъчно учение. В деня, в който беше представена залата, бе обещано тя да бъде дооборудвана с изолационни паравани, които  вече са изцяло изградени и дарени от г-н Гергов и Международен панаир Пловдив. Всяко едно легло е отделено от другите, съгласно изискванията на медицинските органи за инфекции, които се предават основно по въздушно-капков път. При необходимост залата може да се използва като полева болница за по-леките случаи на заразяване, за поставяне под карантина на хора, които са били в контакт със заразени с вируса COVID 19 или други случаи в зависимост от развитието на епидемиологичната обстановка в страната, съобщаваат от СКСО.

Вчера. пред медиите кмета на град Пловдив г-н Здравко Димитров, началника на гарнизон Пловдив и командир на Съвместното командване на специалните операции генерал – майор Явор Матеев и директора на дирекция „Здравеопазване“ към община Пловдив и председател на Общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов представиха новото оборудване в залата.

„Има достатъчно подготвени лекарски екипи в Пловдив и за тази военно-полева болница, която е направена като резерв и по възможно най-добрия начин“, каза д-р Калинов. Генерал-майор Матеев отбеляза, че доизграждането на бъдещата болница е ярък пример на отличното взаимодействие между армията, местната власт и бизнеса.