Военнослужещи и цивилни служители от формированието в Сливен се включиха в кампания „Заедно за теб"

10.04.2020 г.  Военнослужещи и цивилни служители от формированието в Сливен се включиха в кампания „Заедно за теб

 Otbrana.com

Военнослужещите и цивилните служители от Център за подготовка на специалисти се включиха в обявената от Община Сливен кампания „Заедно за теб!“ за създаването на Общинска хранителна банка, която ще е в помощ на хората в тежко социално положение заради извънредната ситуация, съобщава КСВ.

По този повод командирът на формированието полковник Любомир Вачев отправи своя призив: „Уважаеми колеги, предлагам да се включим като военнослужещи и достойни граждани в този труден за някои хора момент и проявим състрадание и отзивчивост, като всеки подготви по един пакет и го дари на човек в нужда. Споделяйте мнения и предложения.”

 В отговор вече е в ход едно добро дело. Военнослужещите и цивилните служители от Център за подготовка на специалисти събраха над 232 пакета, включващи основно  бутилка олио, пакети брашно, ориз, леща, боб, захар, макарони, спагети. В много от торбите са добавени консерви и други хранителни продукти, които са пакетирани, трайни и в срок на годност. Те бяха доставени на 10 април в събирателния пункт, който е в зала „Васил Левски“ и е отворен всеки делничен ден от 9 до 16 часа. 

От Община Сливен информираха, че служители на Общината ще проверяват срока на годност, екип от доброволци ще доставя продуктите на адрес при спазване на всички санитарно-хигиенни мерки, а продуктите ще бъдат дарявани приоритетно на хората, поставени под карантина и на останалите без работа заради епидемията.