Транспортираха със „Спартан“ седемгодишно дете

17.04.2020 г. Транспортираха със „Спартан“ седемгодишно дете

 Otbrana.com

Военнослужещи от дежурните сили и средства на авиобаза Враждебна  бяха задействани на 15 и 16 април, за осигуряване на въздушен транспорт със самолет „Спартан“ за нуждите на Министерството на здравеопазването. Задачата беше свързана с осигуряване на спешна медицинска помощ на седемгодишно дете, настанено за лечение в УМБАЛ „Св. Марина“ в гр. Варна, съобщава Пресцентърът на МО.

На 15 април, тричленен екипаж на самолет „Спартан“ с командир капитан Георги Пъшев извърши транспортиране на екип от Военномедицинска академия по маршрут София – Варна – София. Самолетът излетя от летище София към гр. Варна в 17.52 ч.  Медицинският екип в състав професор Никола Владов, доцент Румяна Андонова и доктор Радослав Костадинов трябваше да извърши спешна хирургическа интервенция на малкия пациент, настанен във варненската болница. Самолетът се завърна на летище София в 00.20 ч. на 16 април 2020 г.

Вчера екипаж с командир капитан Евгений Златанов извърши транспортиране със самолет „Спартан“ на медицински екип от болницата в гр. Варна  и седемгодишния пациент за настаняване на детето за лечение в София. Самолетът излетя от летище София за гр. Варна в 14.05 ч. и в 16.38 ч.  кацна обратно в София.