На 6 май във ВВВУ ще наградят преподаватели, експерти, курсанти и един виетнамски студент

05.05.2020 г. На 6 май във ВВВУ ще наградят преподаватели, експерти, курсанти и един виетнамски студент

 Otbrana.com

Честването на Празника на Българската армия тази година е под знака на извънредното положение. Спазвайки противоепидемиологичните мерки , на 6 май от 11 часа на паметника на 9-та пехотна плевенска дивизия, представители на военните формирования и структури на подчинение на МО от Плевенския гарнизон и председателите на военно-родолюбивите организации ще поднесат цветя  в памет на загиналите за свободата на Отечеството. В същото време ще се проведе тържествен ритуал във ВВВУ „Георги Бенковски”.

По повод Празника и за постижения в развитието на военната наука и военното дело ще бъдат обявени наградите, с които  министърът на отбраната Красимир Каракачанов отличава подполковник доц. д-р инж. Асен Маринов – заместник началник/заместник–ректор по учебната и научна част на ВВВУ ”Георги Бенковски” и проф.д-р инж. Венцислав Иванов- професор в катедра „Електроника, навигация и комуникации в авиацията” -предметна награда – бинокъл.

Началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски ще поздрави личния състав и отличи шестима преподаватели и експерти от администрацията за постигнати високи резултати при изпълнение на служебните им задължения, проявен професионализъм, за принос в развитието и усъвършенстването на военно-образователната система.

 С интересен дизайн  грамоти  ще бъдат наградени победителите мъже и жени курсанти, състезавали се в динамичната игра „Предизвикателството на Мърф“ и турнира по канадска борба.

Виетнамският студент Нгуен  Ван Хоа ще получи грамота за  проявен професионализъм и силна воля по време на състезание, изискващо  планиране и провеждане на специална бойна операция по търсене и спасяване „Аз съм готов да помогна”.

Грамотата „Универсален войник” получава курсант старши сержант Ивелина Колева за проявен професионализъм, изключителна упоритост и воински дух по време на спортните състезания, проведени в периода от 1-ви до 4-ти май с посланието „Не техниката, а страстта те прави уникален”, съобщават от ВВВУ.