Почетохме българския воин

06.05.2020 г. Почетохме българския воин

 Контраадмирал о.з. Петър Странчевски, председател на Клуб „Военни моряци”

Днес, 6 май, всички ние празнуваме Деня на Храбростта и Празника на Българската армия – дистанционно и карантинопослушно. Все пак трима от Клуба – председателят, заместник-председателят капитан І ранг от запаса Мичо Георгиев и капитан далечно плаване Ботьо Димитров присъстваха на тържественото полагане на цветя на Паметника на Незнайния воин от президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили ген. Румен Радев и началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов.

Тримата от името на Клуб „Военни моряци” положиха цветя на Паметника, поздравиха президента и началника на отбраната, поздравиха се с почетния председател на СОСЗР генерал-лейтенант от запаса Стоян Топалов, председателя на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите младши лейтенант от запаса  Петър Велчев, заместник-председателя на Съюза на ветераните от войните на България полковник от запаса Спирдон Спирдонов, с офицери от действащата армия. (Б.р. – по-късно пристигна и още един член на клуба мичман от запаса Димитър Бебенов.)

Днес двама колеги от Клуб „Военни моряци” – нашият дългогодишен председател капитан І ранг Георги Методиев и капитан І ранг Георги Спасов имат двоен празник. Поздравяваме ги с техния имен ден - Гергьовден и им пожелаваме крепко здраве, бодър моряшки дух, много радостни преживявания!