Стартира парашутната подготовка в Българската армия

22.05.2020 г. Стартира парашутната подготовка в Българската армия

 Участваха над 180 парашутисти. Извършени бяха над 500 скока. 8 парашутисти от състава на СКСО, 8 от състава на ВМС и 13 курсанти, специалност „Летец-пилот“ от ВВВУ„Г.Бенковски“ – Долна Митрополия, направиха своя първи парашутен скок. За първи път беше направен и тандемен скок с парашутна система НОР-330.

Otbrana.com

Съвместното командване на специалните операции (СКСО) организира съвместни парашутни скокове и бе домакин на парашутисти от съставите на СКСО, ВВС, ВМС, Специализирания отряд за борба с тероризма към МВР, както и курсанти от ВВВУ „Г.Бенковски“.

В хода на парашутните скокове бяха използвани парашутни системи МC-6, TW-7 315, SABRE 2, STORM, CLASIK, и RA – 1, а летателните средства бяха C-27J „Спартан“ и L-410 от състава на 16-та транспортна авиационна група – Враждебна, съобщават от СКСО.

В съвместната подготовка взеха участие над 180 парашутисти и бяха извършени над 500 скока.

По време на подготовката 8 парашутисти от състава на СКСО, 8 от състава на ВМС и 13 курсанти, специалност „Летец-пилот“ от ВВВУ„Г.Бенковски“ – Долна Митрополия, направиха своя първи парашутен скок.

По време на съвместната парашутна подготовка за първи път беше направен и тандемен скок с парашутна система НОР-330, което ще допринесе допълнителни способности на Специалните сили разширяващи възможностите им за адекватно, бързо и своевременно изпълнение на поставените цели и задачи.