Над 350 военнослужещи от Сухопътните войски повишават подготовката си на зенитен полигон „Шабла”

02.06.2020 г. Над 350 военнослужещи от Сухопътните войски повишават подготовката си на зенитен полигон „Шабла”

 Otbrana.com

От 30 май до 12 юни на зенитния полигон на ВВС „Шабла”  формированията за Противовъздушна отбрана от Сухопътните войски  провеждат полево обучение, бойни и експериментални стрелби по въздушни и надводни цели.

На 30 май лагерният сбор на Сухопътните войски беше открит от полковник Спасимир Чепишев от отдел „Подготовка на войските” в Командването на Сухопътни войски.

В полевата подготовка и бойните стрелби вземат участие военнослужещи от формированията за ПВО от 2-ра и 61-ва механизирани бригади, Единния център за начална подготовка, Бригадното командване и 101-ви алпийски полк, както и обслужващи и осигуряващи формирования от 110-ти логистичен полк и 59-ти батальон за ядрена, химическа и биологическа защита и екология.

Формированията за ПВО от Сухопътните войски ще проведат бойни стрелби и пускове с преносим зенитно-ракетен комплекс „Стрела-2М” по въздушни цели денем и със зенитно-артилерийски установки ЗУ-23-2 по въздушни цели денем и нощем. Планирано е провеждането и на опитни (експериментални) стрелби със ЗУ-23-2 по надводни цели денем, съобщава КСВ.