На празника на розата военнослужещи от Казанлък зарадваха запасните

10.06.2020 г. На празника на розата военнослужещи от Казанлък зарадваха запасните

 Стефко Михайлов

По лична инициатива на главния  сержант  Георги  Янчев   на военно формирование  54880 –Казанлък, от състава на 61 Стрямска механизирана бригада- Карлово,  съвместно с Управителния съвет  и председателите на дружества и клубове  от Общинската организация на СОСЗР-Казанлък,  беше организирана и подготвена  една  благородна инициатива –връчване на пакети с продукти от първа необходимост  на самотни, социално слаби и тежко и лежащо болни съюзни членове.

В деня на Празника на розата -5 юни, в Клуба на запасното войнство във Военен клуб-Казанлък,  военнослужещи от батальона за тактическо разузнаване ISTAR /ВФ-54880/ на 61 Стрямска механизирана бригада –Карлово, се стрещнаха с представители на СОСЗР. Запасните бяха приятно изненадани от уважението и вниманието лично на командира на батальона  подполковник Росен Канатлиев. В своето приветствие към всички участници той заяви: „Целта на тази инициатива  по идея на главен сержант Янчев  е да засвидетелстваме  почит и уважение   към тези  воини от запасното воинство, които в условията на „Ковид -19“ срещат определени трудности  за  своето физическо и социално оцеляване. Чрез подготвените от нас пакети с продукти от първа необходимост  ние искаме да Ви помогнем  доколкото можем. И сме щастливи,че Ви даряваме радост.Ние Ви считаме като част от нас, от Българската армия.“

В отговор на това благородно приветствие  и обръщение председателят на Общинската организация „Шипка“  майор от запаса Пейчев, от името на всички, сърдечно благодари на командира на батальона подполковник Канатлиев, а чрез него и на военнослужещите от формированието  за проявения благороден жест. „За добрината няма граници, когато искаш да помогнеш на хора в трудно  и в неравностойно положение“,завърши той.

На 22 съюзни членове главен сержант Янчев връчи  пакетите с продукти от първа необходимост. На лицата на много от тях потекоха сълзи на искрена благодар- ност. Други с треперещи от вълнение ръце приемаха подаръка. За отсъстващите пакетите получиха  председателите на дружества, които лично при посещение по домовете ще ги връчат  на тежко и лежащо болните членове.

От името  на всички  старшина от запаса Иван Петков благодари на подполковник  Канатлиев и на главен сержант Янчев  за тази благородна постъпка, като им пожела  да бъдат здрави и да решават успешно и отлично своите войскови задачи!