Призът „Доблест” - I степен за спасен човешки живот отново е в 61-ва механизирана бригада

23.06.2020 г. Призът „Доблест” - I степен за спасен човешки живот отново е в 61-ва механизирана бригада

 Otbrana.com

За втора поредна година отличието „Доблест” - I степен за спасен човешки живот беше връчен на военнослужещи от 61 Стрямска механизирана бригада - Карлово.

Церемонията се проведе на 22 юни в зали „Стремци”, където  председателят на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” – Плевен подполковник от запаса инж. Радослав Георгиев удостои с приза ефрейтор Марин Кънев от 3-ти механизиран батальон и ефрейторите Чавдар Караджов и Борислав Лилов от зенитно-ракетния дивизион, които на 11 май на подбалкански път София-Бургас, спасяват живота на млад мъж. Доблестта и смелостта са качества, достойни за уважение, които са акцент в личностното изграждане на военнослужещите от 61 механизирана бригада, съобщава КСВ.

Подполковник от запаса Радослав Георгиев връчи и плакет във връзка с 15-годишнината от основаването на сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” на командира на 61-ва механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков. Той изрази благодарност от името на целия личен състав  за оказаното внимание и отбеляза че девизът, изписан на плакета: „За да сме полезни!”, отразява необходимостта от позитивната подкрепа на запасното войнство в усилията за възраждане на Българската армия.