Утре в БТА пресконференция на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите

25.06.2020 г. Утре в БТА пресконференция на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите

 Otbrana.com

Проблеми в Закона на хората с увреждане –дискриминиране на военноинвалидите при финансовото подпомагане, е един от въпросите на  утрешната пресконференция на ръководството на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите, която ще се проведе от 11 ч. в БТА.

Другите теми са историческо развитие на съюза през последните 105 години от учредяването си и 30 години от възстановяването му; предложения за изменения и допълнения в Закона за военноинвалидите и военнопострадалите; евентуално решение на Комисията по дискриминация за заведено дело от съюза; предложения за промени в пенсионната политика: промени в изчисляване на пенсиите на военноинвалидите и военнопострадалите с цел достоен живот на тези заслужили за Родината си български граждани пострадали в служба на воинските си конституционни задължителни на наборна служба задължения и трудности в лекарственото снабдяване на военноинвалидите и военнопострадалите.

На въпроси на медиите ще отговарят Петър Велчев – председател, Емил Гуджев – председател на Контролния съвет и Григор Григоров – експерт по организационните въпроси в съюза. От централата на организацията очакват представителите на медиите, както и членове на ръководствата на други военно-патриотични съюзи.