С успех заавърши двуседмичният сбор на снайперистите от Сухопътни войски

28.06.2020 г. С успех заавърши двуседмичният сбор на снайперистите от Сухопътни войски

 Участваха снайперисти от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода и Единния център за начална подготовка – Плевен. Заключителният етап от подготовката на снайперистите, която се проведе в 31-ви механизиран батальон - Хасково, беше наблюдаван от бригаден генерал Стоян Шопов – командир на 2-ра механизирана бригада.

Otbrana.com

Подготовката на снайперистите от формированията на Сухопътните войски за изпълнение на различни по трудност задачи завърши в петък с изпити за проверка на физическата подготовка на военнослужещите, усвоените от тях умения по военна топография, както и по тактико-специална подготовка.
Заключителния етап от подготовката на снайперистите, която се проведе в 31-ви механизиран батальон - Хасково, беше наблюдаван от бригаден генерал Стоян Шопов – командир на 2-ра механизирана бригада. Военнослужещите демонстрираха умения по скрито придвижване в местност, ориентиране по азимут и заемане на позиция за изпълнение на задача по разузнаване и унищожаване на цел. Бригаден генерал Шопов даде висока оценка на действията на военнослужещите и на точните им попадения в стрелбата, както и на добрата организация, създадена от ръководителите на подготовката.
В двуседмичния сбор участваха снайперисти от 2-ра Тунджанска механизирана бригада – Стара Загора, 61-ва Стрямска механизирана бригада - Карлово, 1-ви разузнавателен батальон – Свобода и Единния център за начална подготовка – Плевен.