Министър Каракачанов награди офицера от запаса футболната легенда Димитър Пенев

13.07.2020 г. Министър Каракачанов награди офицера от запаса футболната легенда Димитър Пенев

 Otbrana.com

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов награди днес футболната легенда офицера от запаса Димитър Пенев. Отличието се връчва за дългогодишна активна дейност в ЦСКА, висок професионализъм като селекционер на националния отбор по футбол, принос към сигурността и отбраната на страната и във връзка с честването на 75-годишния му юбилей. Димитър Пенев получи 7,62 мм карабина и грамота, съобщава Пресцентърът на МО.
„Димитър Пенев е точно от това поколение български футболисти, които направиха от футбола онази магична игра, заради която хората отиваха на стадионите“, каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Той припомни славната 1994 г. и пожела на легендарния български треньор още дълго време да бъде част от футболната общественост.
„ЦСКА беше клуб на Българската армия и именно като такъв той постигна забележителни резултати не само на българско, но и на европейско и световно ниво, и то при поколението на г-н Пенев. И като Министерство на отбраната не можем да не изразим нашата признателност към него като човек, който караше цялата армия да се гордее с играта на ЦСКА, подчерта министър Каракачанов.
Димитър Пенев благодари за отличието и пожела още много поводи за радост. На церемонията присъстваха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов,заместник-министър Анатолий Величков,заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.
От името на министъра на младежта и спорта Димитър Пенев получи плакет и поздравителен адрес.