Нов реанимобил за безопасността и здравето на военнослужещите от Специалните сили.

18.07.2020 г. Нов реанимобил за безопасността и здравето на военнослужещите от Специалните сили.

 Otbrana.com

След направеното дарение на Военномедицинска академия, бизнесменът Петър Манджуков дари реанимобил и на Съвместното командване на специалните операции (СКСО). Ключовете на специализирания автомобил бяха символично връчени на 17.07.2020 г. в района на щаба на СКСО в гр.Пловдив, съобщават от формированието.

Желая тази линейка да не се използва за сериозни поводи“, каза г-н Манджуков и пожела на медицинския екип и на целия личен състав на командването да бъдат здрави и да изпълняват успешно отговорните задачи, които са поставени пред тях.

„Ние няма как да не я използваме, защото подобна техника и екипировка е задължително условие за осъществяване на голяма част от нашата ежедневна дейност“, каза в отговор командирът на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев. „Безкрайно съм Ви благодарен за огромния жест, защото това е нещо от което се нуждаехме от години. Оборудването в тази машина е на най-високото ниво. Това ще даде по-добри условия за работа на нашите медицински екипи и по-сериозна сигурност на военнослужещите ни, защото професията им е изключително рискова и много пъти се налага да оказваме спешна първа медицинска помощ. Благодаря за Вашата щедрост и отношение към българските Специални сили и към нашия град, защото това средство е и на града, и на църквата, и на институциите, и на гражданите“, добави той.

Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай благослови новопридобитата техника и също благодари на г-н Манджуков за неговото щедро и добро сърце.

Гости на мероприятието още бяха кмета на гр.Пловдив г-н Здравко Димитров, областния управител на обл.Пловдив г-жа Дани Каназирева, директора на ОД на МВР - Пловдив старши комисар Йордан Рогачев и др.