Да следваме заветите на трима велики българи

20.07.2020 г. Да следваме заветите на трима велики българи

 Otbrana.com

През изтичащия месец юли са родени трима велики българи, пред които Съюзът на военноинвалидите и военнопострадалите се преколни и поднесе своите цветя, дълбоко уважение и признателност, съобщава председателят на организацията младши лейтенант от запаса Петър Велчев. И продължава: „На 9 юли „патриархът на българската култура” с огромно и значително творчество и възпитателен и образователен отзвук сред българите - великият Иван Вазов със своята 170 годишнина, духовният учител и водач на българите и българщината; на 19 юли „титанът и българският национален герой” Васил Иванов Кунчев – Левски с навършването на 183 години от рождението му идеалогът и организаторът на българската национална революция.

Нека да си припомним думите му, а те са актуални през всичките тези 183 години и особенно сега в днешният момент и събития: "Всекиму ще се държи сметка за делата." ;"Всичко се състои в нашите задружни сили."; "Народната работа стои над всичко; "Дела трябват, а не думи."; "Днешният век е век на свободата."; "Ако спечеля, печеля за цял народ - ако загубя, губя само мене си."; "Без революция сме загубени во веки веков.";"Близо е времето вече - българинът не ще бъде роб, а свободен."; "Братство всекиго, без да гледаме на вяра и народност." и още и още е все актуални и действени за момента. Нака с тях преборим неправдата, мафията, бездържавието и безправието в юридическата сфера; на 19 юли поручик Димитър Списаревски с навършването на 105 години от рождението му – летец изтребител „живата торпила” жертвал живота си за Род и Родина. „Ние сме България и трябва да браним всичко българско, българия трябва да стои най-високо и да свети като слънце в сърцата ни”.

Тримата големи българи  - духът, революцията и саможертвата, поклон и нека винаги, да са с нас, в нашите мисли и нашите действия – така се работи „На ползу роду и Отечество наше“.

В днешната ситуация трябва да ни водят, вдъхновяват, до окончателното изчистване на натрупалите се нечистотии вече над 30 години в държавата ни Авгиеви обори – народът като един Херкулес, следва да изрине нечистоплътието и да продължим напред с чиста и свята република, духовна мъдрост и беззаветна отдаденост на народа си“, завършва председателят на Съюза на военноинвалидите и военнопострадалите