17 години от катастрофата с вертолет Ми-17 край Разлог

24.07.2020 г. 17 години от катастрофата с вертолет Ми-17 край Разлог

 Otbrana.com

Днес се навършват 17 години от трагичния инцидент с вертолет Ми-17, при който през 2003 г. при изпълнение на служебния си дълг, загинаха:

- подполковник инж. Милко Пейковски – военен пилот;

- майор инж. Николай Радулов – военен пилот;

- младши лейтенант Бойко Панайотов – борден техник;

- полковник Кирил Чамишки – началник на сектор Държавен противопожарен контрол към РДВР – гр. Благоевград.

С воински ритуал вчера военнослужещи от 24-та  авиационна база – Крумово отдадоха почит на четиримата загинали в подножието на Пирин, съобщават от ВВС.

На паметника на лобното място на четиримата се поклониха близки, приятели, колеги на загиналите и жители на гр. Разлог. Отслужена бе панихида от отец Димитър Белчин от църквата в Добринище. В памет на загиналите в битката с огнената стихия за спасяване на природата на България достойни мъже и професионалисти прозвуча българският национален химн.

На поклонението присъстваха главен комисар Николай Николов – директор на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението", бригаден генерал Петьо Мирчев – заместник-командир на Военновъздушните сили, инж. Георги Пармаков – Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, инж. Красимир Герчев - кмет на община Разлог,  представители на „Регионална дирекция по горите” – Благоевград, Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Благоевград, Дирекция „Национален парк Пирин”, „Югозападно държавно предприятие” – Благоевград, „Държавно горско стопанство” – Разлог.

Венци и цветя в знак на признателност бяха поднесени от името на: министър-председателя на Р. България господин Бойко Борисов, министъра на отбраната господин Красимир Каракачанов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, командира на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков, командира на 24-та авиационна база бригаден генерал Димитър Иванов, Регионална дирекция ПБЗН – гр. Благоевград, кмета на община Разлог и присъстващите на поклонението близки, колеги и приятели на загиналите.