Лейтенанти от випуск „Добруджански“ попълниха редиците на Първа зенитно-ракетна база

27.07.2020 г. Лейтенанти от випуск „Добруджански“ попълниха редиците на Първа зенитно-ракетна база

 Otbrana.com

Днес в Управлението на Първа зенитно-ракетна база от състава на Военновъздушните сили се състоя символична церемония по приемане на новопроизведени лейтенанти в редиците на Зенитно-ракетни войски. Младите офицери бяха посрещнати от началника на щаба на Базата полковник Цветелин Цонев. Той ги представи на командира на формированието полковник Валери Ценов, офицерите от щаба и преките им командири.

В проведената беседа полковник Ценов запозна новите лейтенанти с основните мисии и задачи на ЗРВ и отбеляза, че почти 60 години реностно защитават небето на България. „Това е повод за гордост и чест, които ви пожелавам да изпитате във военната си кариера" – заяви той. Срещата завърши с приветствие към новопостъпилите за добре дошли във войските и пожелания за достойна служба. Впоследствие те бяха съпроводени до дивизионите, в които са разпределени, където се представиха на очакващия ги команден състав, съобщават от формированието.

Лейтенантите Полина Стоева, Ренета Николова, Йосиф Иванов, Донислав Николов, Патрик Димитров и Стефан Христов са възпитаници на 142-ри випуск „Добруджански” на Националния военен университет „Васил Левски” – Велико Търново. Завършват висшето си военно образование със специализация „Зенитно-ракетни войски” и „Материални средства, придвижване и транспорт”. Производството им в първо офицерско звание се проведе на 24 юли т. г. в старопрестолния град. В церемонията по дипломирането на випуск „Добруджански” участваха президентът и върховен главнокомандващ на страната Румен Радев и министърът на отбраната Красимир Каракачанов. Командирът на Военновъздушните сили генерал-майор Цанко Стойков лично връчи първите офицерски пагони на курсантите, които продължават развитието си във Военновъздушните сили.