Подготвят „Балканска стена 20“

25.08.2020 г. Подготвят „Балканска стена 20“

 Otbrana.com

На учебен полигон „Корен“ започна заключителната координираща конференция за тактическото учение с 61 мбр – Карлово „Балканска стена 20“ Тя се провежда от 25 до 27 август в района на УП „Корен“ край Хасково. „ Целта на предстоящата тридневна работа е да приключим окончантелно планирането на най-мащабното учение на Сухопътни войски за годината“ заяви бригаден генерал Валери Цолов заместник-командир на СВ, който е и офицер провеждащ учението  при откриването.

За участие през тези три дни са привлечени повече от 70 военнослужещи от Командването и от всички участващи формирования на Сухопътните войски, СКС, ВВС, ВМА, Служба „Военна полиция“ и СВ на САЩ в Европа, съобщават от КСВ.

През първия ден участниците, разпределени в четири работни синдиката,  дискутират  всички аспекти, свързани с приключване на планирането, осигуряването  и провеждането на учението. На следващия ден предстои рекогносцировка на районите, в които ще се водят действия по планирания сценарий.

„Моите очаквания са, в последния ден на конференцията да не остане нито един неуточнен детайл от планирането на това учение“ . С тези думи бригаден генерал Цолов пожела ползотворна работа на участниците.