Втора Тунджанска бригада отбеляза своята 22-ра годишнина

01.09.2020 г. Втора Тунджанска бригада отбеляза своята 22-ра годишнина

 Otbrana.com

 „Днес нашите думи на благодарност са отправени към вас – които сте поставили Родината, защитата на националния суверенитет и националните интереси над всичко. На вас, които се подготвяте усилено и в учебните зали, и по полигоните по време на учения, тренировки и състезания, за да отговорите адекватно на възникващите предизвикателства в отбраната, включително да поддържате нужната боеспособност и боеготовност в условията на епидемична криза. Вие всеотдайно и отговорно давате своя принос към всяка от мисиите на Въоръжените сили“. Това заяви днес заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев в своето приветствие към личния състав на 2-ра Тунджанска механизирана бригада по случай 22-ата годишнина от създаването й, съобщава Пресцентърът на МО.

Заместник-началникът на отбраната присъства на тържественото честване на годишнината и първа копка за изграждане на православен параклис „Свети Великомъченик Георги Победоносец“ във военното формирование. Със заповеди на министъра на отбраната, началника на отбраната и командира на Сухопътните войски бяха наградени военнослужещи, отличили се с високо чувство за отговорност  при изпълнение на служебните задължения.

От името на военното ръководство на Министерството на отбраната и лично от свое име генерал-лейтенант Илиев поднесе благодарност и към воините от запаса за тяхната служба и работа в редиците на едно от основните за Сухопътните войски и Българската армия военни формирования, за доказаната им компетентност и положените усилия. 

На тържеството присъстваха заместник–председателят на Народното събрание Емил Христов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Михаил Попов, командирът на SEEBRIG бригаден генерал Аристидис Илиополос, командирът на Многонационалната бригада в Румъния полковник Клаудио Тамас, представители на държавната и местната власт, офицери, командвали 2-ра механизирана бригада, командири на военни формирования от състава на Българската армия, генерали и офицери от запаса и резерва.

Командирът на Втора механизирана бригада бригаден генерал Стоян Шопов поздрави личния състав и изрази своята благодарност за техния всеотдаен воински труд за професионалното изпълнение на задачите. Той връчи пагоните на повишените в звание офицери от формированията на бригадата.