Военното формирование в Костинброд има нов командир

13.09.2020 г. Военното формирование в Костинброд има нов командир

 Otbrana.com

Във военно формирование 34420 – Костинброд, от състава на Зенитно-ракетната база, в петък се проведе церемония по сдаване и приемане на длъжността „Командир”. Със заповед на командира на Военновъздушните сили от 28 август т .г. досегашният командир на формированието подполковник Благовест Николов беше освободен от заеманата длъжност и назначен за заместник-командир по техниката и въоръжението на Базата. Със същата заповед за нов командир на воинската част е назначен подполковник Александър Георгиев, досегашен началник на отделение „Бойна подготовка” в управлението на Зенитно-ракетната база.

На церемонията присъстваха командирът и заместник-командирът на Базата полковниците Валери Ценов и Димо Илиев, представител на сектор „Зенитно-ракетни войски” в отдел „Операции” в командването на ВВС и комисия от управлението на Базата.

„Предавам ви в ръцете на много подготвен командир, развивал се изцяло в системата на Зенитно-ракетни войски. Вярвам, че с вашето съдействие и професионализъм много бързо ще се сработите и формированието ще продължава да е сред първенците на войските – заяви пред личния състав полковник Ценов. В словото си той изтъкна, че в плановете за развитие на въоръжените сили на Българската армия се предвижда разрастване на Базата и обновяване на бойната техника, което ще засегне и тях. Заедно сме преживели много трудни години, но макар и бавно положителните промени стават факт и показват, че ЗРВ имат бъдеще – каза командирът на Базата.

Подполковник Николов благодари на личният състав на формированието за съвместната работа и пожела да служат под командването на новия командир със същия хъс и себераздаване както при неговото. Той сподели, че и от новия си пост ще оказва подкрепа на своя приемник и екипа му.

Подполковник Георгиев е започнал службата си в Зенитно-ракетни войски през 1999 г. Преминава през длъжностите от началник на група и командир на радиотехническа команда в зенитно-ракетен дивизион, през старши инженер в отделение „Зенитно-ракетна техника”, до началник на отделение „Бойна подготовка” във военните формирования 32610 – Банкя и 22320 - Божурище. Завършил е Военна академия „Г. С. Раковски”. Владее френски и английски език.

 (Информцията е от Зенитно-ракетната база.)