Военнослужещи продължават да оказват помощ в борбата с пожарите

15.09.2020 г. Военнослужещи продължават да оказват помощ в борбата с пожарите

 Otbrana.com

Военнослужещи и техника от Сухопътните войски и Военновъздушните сили (ВВС) продължават да оказват активна помощ в борбата с пожарите в различни области на страната на структурите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГД ПБЗН) и местните власти. 20 военнослужещи от 31-ви механизиран батальон - Хасково от състава на 2-ра механизирана бригада днес, 15 септември,  действат съвместно с пожарникарите за недопускане разпространението на пожар в Хасковско. Огънят гори в гориста местност в района между селата Планиново, Община Тополовград, и Дервишка могила, Община Свиленград. Военнослужещите са под ръководството на началника на щаба на батальона майор Георги Георгиев, съобщава Пресцентърът на МО.

Вчера вертолет „AS 532 AL Cougar“ с екипаж от състава на ВВС участва в разузнаване и гасене на пожар в землището на село Полски градец, община Раднево, област Стара Загора. С помощта на окачен съд тип „бамбибак“ на вертолета бяха извършени 22 водохвърляния над района на пожара.

Командир на екипажа на машината бе капитан Иван Панев, втори пилот полковник Димитър Павлов, бордни техници капитан Божидар Славчев и капитан Деян Йорданов, оръжейни техници офицерски кандидат Никола Николов и старши сержант Костадин Джунев. На борда на вертолета като координатор от структурите на ГД ПБЗН бе инспектор Михаил Миков.