Утре „Тракийска пепелянка - 2020“ е за официални гости и журналисти

23.09.2020 г. Утре „Тракийска пепелянка - 2020“ е за официални гости и журналисти

 Otbrana.com

Участниците в летателната тренировка „Тракийска пепелянка – 2020“ ще представят утре изпълнение на елементи от съвместната подготовка. Медийният ден на международната летателна тренировка ще започне в 10.00 ч.  в авиобаза Граф Игнатиево. Очаква се част от официалните гости, поканени да присъстват, да бъдат президентът на Република България Румен Радев, началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и американският посланик в Република България Н. Пр. Херо Мустафа, съобщава Пресцентърът на МО.

На брифинг в авиобазата гостите и журналистите ще се запознаят с целите и задачите на съвместната летателна тренировка, след което ще могат да наблюдават елементи от нея.                                                                                

Международната летателна тренировка „Тракийска пепелянка – 2020“ се  провежда от 14 септември до 25 септември 2020 г. в българското въздушно пространство. Ръководител от българска страна е командирът на авиобаза Граф Игнатиево бригаден генерал Димитър Петров. В нея участват 11 типа различна авиационна техника от страните-участнички България, Канада, Гърция, Румъния и САЩ, които оперират от 7 различни военни летища. Цялостната координация и управление на полетите се осъществява от нашата страна съвместно с представители на партньорите. В действията са включени и три типа зенитно-ракетни комплекси от състава на Българската армия.