Награди във ВМС за изпълнение на задачи в помощ на населението и за проявена гражданска доблест

29.09.2020 г. Награди във  ВМС за изпълнение на задачи в помощ на населението и за проявена гражданска доблест

 Otbrana.com

Военнослужещи от Военноморските сили бяха отличени със заповеди на министъра на отбраната Красимир Каракачанов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов за активно участие при изпълнение на задачи в помощ на населението в зимни условия, обезвреждане на боеприпаси, транспортиране на пациенти за спешно лечение, както и за проявена гражданска доблест при спасяване на човешки живот. Наградите връчи командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов на церемония в Щаба на Военноморските сили, съобщава Пресцентърът на МО.

Наградените
С наградни знаци „За доблестна служба“ - за офицери бяха наградени капитан III ранг Красимир Дамянов и капитан Атанас Георгиев от военни формирования 28 580 и 36 940 в гр. Варна. Те бяха отличени за проявен висок професионализъм при изпълнение на задачи в помощ на населението.
За активно участие в изпълнението на задачи в помощ на населението и проява на гражданска доблест при спасяването на човешки живот с предметна награда сувенирен нож „Манлихер“ бяха наградени капитан Христо Радкев и капитан Хараламби Сертев от военно формирование 36 940 - Варна.
С предметна награда „Морски сувенир“ беше награден старши лейтенант Николай Николов от военно формирование 54 830 – Варна за проявена бдителност, гражданска доблест и психическа устойчивост. Тези качества старши лейтенант Николов проявява при спасяване на човек от удавяне.
На церемонията присъстваха командирите на военни формирования от Варненския гарнизон и личният състав на Щаба на ВМС.