СКСО с благотворителна акция

12.10.2020 г. СКСО с благотворителна акция

 Днес Съвместното командване на специалните операции дари сто кубика дърва за огрев на жители от с.Црънча, предават от формированието.

Инициативата е на кмета на с.Црънча г-н Ангел Руков и командира на СКСО генерал-майор Явор Матеев.

Дървата ще бъдат раздадени на 49 крайно нуждаещи се семейства от с.Црънча преди началото на зимния сезон.

„Една от най-важните задачи е да бъдем в отлично взаимодействие с населението“, каза генерал-майор Матеев. „Българската армия съществува заради българския народ. Основната ни функция е да пазим неприкосновеността и териториалната цялост на Република България, но това се прави заради българския народ. Надявам се това да се оцени от местните жители, да си помагаме и в бъдеще и заедно да се грижим за благото на всички. Трябва всички да се убедят, че когато има армия и военни формирования, благосъстоянието на населението и икономиката в населените места вървят нагоре. Взаимно едни на други можем да сме си от полза и да вървим напред – те икономически, ние като военна сила“, допълни командира на СКСО.

Кмета на селото благодари на Специалните сили за инициативата и каза, че за нуждаещите се, освен тези дърва, ще бъдат осигурени още и въглища, които да подпомогнат поне малко семействата в тези трудни времена.