Бригаден генерал Деян Дешков към подчинените си: Гордея се с вас!

03.11.2020 г. Бригаден генерал Деян Дешков към подчинените си: Гордея се с вас!

 Otbrana.com

Вчера се прибрали последната машина и последният човек от 61-ва Стрямска механизирана бригада от от тактическото учение „Балканска стена 2020“, което се проведе на полигон „Корен“. По старо правила едва тогава може да се каже, че е завършило едно учение или занятие в армията.

„Излязохме всички, всеки от вас бе на мястото си и изпълни дълга си, бе рамо и опора на другаря до себе си. Справихте се отлично със задачите в тези 14 дни на маршове, учение и прибиране на техника и въоръжение. Потта, усилията и нервите в последните единадесет месеца на непосредствена подготовка показаха, че са били със смисъл, въпреки остарялата техника и материална база, вие показахте, че имате дух и той не може да бъде сломен!
Изключително важна част са и колегите, които се наложи да останат в казармите, за да осигурят гърба ни, за да бъдем спокойни и фокусирани в дейността на полигона!“, отбелязва в специално обръщение към личния състав командирът на бригадата бригаден генерал Деян Дешков.

И още от думите на бригааден генерал Дешков: „Благодаря на воините от 61 танков батальон на Центъра за подготовка на специалисти! Колеги, на вас може да се разчита винаги! Благодаря и на 101 Алпийски полк, 38 батальон от 2 механизирана бригада, 4 Артилерийски полк, 110 Логистичен полк и 24 Авиобаза! Да имаш такива другари, те кара да знаеш, че може да минеш отвсякъде!

Български мъже и жени, БРАВО! ГОРДЕЯ СЕ С ВАС!“