Военни медици с отличия от министъра на отбраната

17.11.2020 г. Военни медици с отличия от министъра на отбраната

 Otbrana.com

24-ият военномедицински екип се завърна след успешна мисия в Мали. В края на миналата седмица те предадоха щафетата на техните колеги, които в следващите 4 месеца ще подсигуряват мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност в малийската столица Бамако, съобщават от ВМА.

Полковник доц. д-р Димо Димов, д.м., заместник-началник на ВМА по  войсковото медицинско осигуряване, връчи на целия екип от медицински специалисти награди от името на министъра на отбраната. Признанието идва за високите постижения в службата, изпълнение на служебните задължения в сложна обстановка и за проявения висок професионализъм, отговорност и издържливост.

„Благодаря ви за това, че за пореден път отзивите за представянето на нашите специалисти там са отлични. За нас най-важното е, че се върнахте живи и здрави”, заяви полк. доц. д-р Димо Димов при посрещането на екипа.

Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си.