Втора механизирана бригада чества празника на Сухопътните войски

19.11.2020 г. Втора механизирана бригада чества празника на Сухопътните войски

 Otbrana.com

Днес в района на военно формирование 24150, във връзка с усложнената епидимиологична обстановка в страната, се проведе тържествено строяване и прочитане на заповеди  за награждаване на военнослужещи и цивилни служители от министъра на отбраната, началника на отбраната, командира на Сухопътните войски и командира на 2 механизирана бригада, се посочва в съобщение от формированието.

 Полковник Емил Симеонов, заместник - командир на 2-ра механизирана бригада поздрави личния състав  по случай Празника на Сухопътните войски. Той посочи: „Въпреки затрудненията, известни на всички, които съпътстват дейността на бригадата, както и ограниченията, произтичащи от епидимиологичната обстановка заради коронавирус, личният състав неуморно и с изключителна отговорност продължава да изпълнява всички задачи, които се възлагат и произтичат от трите мисии на Българската армия, като и в този момент военнослужещи от 42-ри механизиран батальон и 20-ти самоходен артилерийски дивизион изпълняват своите задължения в Афганистан.

Това, което не се променило е, че Вие продължавате да демонстрирате чувство за дълг и отговорност. Добре свършената работа кара всеки един от нас да се гордее, че е част от 2-ра механизирана бригада и от Сухопътните войски”.

 Полковник Симеонов връчи награди на военнослужещи. Със заповеди на министъра на отбраната с наградни знаци бяха удостоени двама военнослужещи, на началника на отбраната с предметни награди – 2 военнослужещи, на командира на Сухопътни войски с предметни награди – 2 военнослужещи и със служебна благодарност от командира на бригадата – 20 военнослужещи.