Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на генерал Стоян Топалов

03.12.2020 г. Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на генерал Стоян Топалов

 Otbrana.com

Генерал Топалов извървя достойно своя житейски и професионален път, посветен в служба на българската армия и държава. Това заявява държавният глава Румен Радев в съболезнователен адрес до семейството и близките на генерал-лейтенант (о. з.) Стоян Топалов.

Президентът подчертава, че заемайки редица високоотговорни постове, през годините той се утвърждава като подготвен военен и признат общественик.

Румен Радев изтъква, че отдадената му работа за опазване на доблестта и честта на българските военни като председател на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва и Междусъюзническата конфедерация на офицерите от резерва, са достойни за уважение.

 „До последните си мигове той отстояваше твърдо и решително принципите и каузите си, воден от изконните български воински добродетели и ценности“, отбелязва държавният глава в писмото си до опечалените.

Румен Радев изразява увереност, че личността на Стоян Топалов ще остави ярка следа в спомените на всички, работили с него, а името му ще бъде записано с почит в страниците на българската военна история.