Военно формирование в Плевен отбеляза 73 години от създаването си

04.12.2020 г. Военно формирование в Плевен отбеляза 73 години от създаването си

 

Otbrana.com

Днес тържествено бяха чествани 73 години от създаването на военно формирование 22 160 в гр. Плевен.

Програмата по случай празника започна с приемане на строя от командира на Единния център за начална подготовка полк. Марин Господинов на военнослужещите от в.ф. 22160 на ритуалния плац във войскови район 1163.

Полковник Марин Господинов поздрави военнослужещите по повод празника и изказа признателност към волята, с която преодоляват трудностите при изпълнение на ежедневните задачи, както и към отдадеността им в службата към родината и армията. Той благодари на личния състав за полаганите усилия при изпълнение на поставените задачи и пожела успех на военнослужещите в бъдещата им работа, като припомни, че от военното формирование са израснали много високо подготвени командири, а сега в него служат едни от най-добрите офицери, сержанти и войници. ”Вие наистина сте достойни наследници и продължители на най-добрите военни традиции на вашите предшественици” – завърши той, съобщават от формированието.

Бяха прочетени заповеди за награждаване на военнослужещи и цивилни служители и поздравителни адреси от Началника на отбраната, Командира на сухопътните войски и от много други военни формирования и държавни институции. Тържеството завърши с полагане на венци пред паметната плоча на 5 механизирана бригада пред КПП „Изток” на войскови район 1163.