Адм. Ефтимов иска подобаващо стимулиране на хората с по-висока степен на квалификация и отговорност

13.12.2020 г. Адм. Ефтимов иска подобаващо стимулиране на хората с по-висока степен на квалификация и отговорност

 Otbrana.com

Когато изготвяме ежегодната заповед за възнагражденията, които отразяват политиката на правителството по доходите в Българската армия, ще предложа на министъра на отбраната следния принцип – над предвиденото за всички десетпроцентно увеличение на възнагражденията за 2021 г. да бъдат подобаващо стимулирани хората с по-висока степен на квалификация и отговорност при вземането на решения. Това е казал началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов при посещението си в петък в Щаба на ВМС.

Той изразил своята благодарност към офицерите от ВМС, участвали в преговорите и изготвянето на окончателния проект на договора за придобиване на два многофункционални модулни патрулни кораби с немската компания „Люрсен“, става ясно от информацията на Пресцентъра на МО. Адмиралът подчертал, че преговорният процес е дълъг и многостранен, тъй като се вземат предвид множество технически, юридически и финансови аспекти.

Адмирал Ефтимов се запознал със състоянието и перспективите за развитие на Военноморския координационен елемент, който от 1 юли т.г. работи на територията на Пункта за базиране Варна. Обсъдена е неговата подготовка за предстоящата през май следващата година сертификация. „Искам да видя какви са плановете на ВМС и какво е темпото на работа, какво още може да се направи и с какво ръководството на Щаба на отбраната може да помогне, за да изпълним достойно този ангажимент“, обяснил адмирал Ефтимов. Той подчертал, че въпросът за състоянието на сигурността в района на Черно море и ангажиментът на съюзниците става все по-актуален в рамките на НАТО. „Нашата национална позиция е да допринесем колкото може повече за ситуационната осведоменост в Черно море и като държава, разположена на границата на Алианса, да осигурим анализа на достатъчно индикатори за обстановката тук. Така ще спомогнем за вземането на своевременно политико-военно решение. Имаме нашата ясна амбиция и ангажимент“, заявил началникът на отбраната.