Командирът на щаба на Специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Ерик Уенд бе на посещение у нас

18.12.2020 г. Командирът на щаба на Специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Ерик Уенд бе на посещение у нас

 Otbrana.com

Командирът на щаба на Специалните операции на НАТО генерал-лейтенант Ерик Уенд бе на тридневно посещение в България, което завърши днес, съобщава Пресцентърът на МО.

По време на визитата си генерал-лейтенант Уенд се срещна със заместник-министъра на отбраната Атанас Запрянов, началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов и командира на Съвместното командване на специалните операции генерал-майор Явор Матеев.

Срещите бяха фокусирани върху развитието на българските Сили за специални операции, ангажиментите им към колективната отбрана и отговорностите към компонентното командване на Специалните операции на Силите за отговор на НАТО. Освен това, лидерите обсъдиха също така и перспективите за бъдещо участие на българските Специални сили в различни инициативи на Специалните операции на НАТО.

Генерал-лейтенант Уенд изрази своята благодарност и подчерта успехите на Министерство на отбраната за създаването и развитието на Съвместното командване на специалните операции на Българската армия и повишаването на оперативните способности на специалните ни сили.