Локхийд Мартин придоби Aerojet Rocketdyne

22.12.2020 г. Локхийд Мартин придоби Aerojet Rocketdyne

 Допълнителните способности и компетентните служители на Aerojet Rocketdyne ще помогнат за растежа на Локхийд Мартин в сектори като свръхзвуковите технологии, тактически ракети, интегрирана въздушна отбрана, стратегически системи и изследвания на Космоса като така ще предлагат на своите клиенти добавена стойност и иновации. Стойност на сделката:  4.4 млрд. щатски долара

Otbrana.com

Компанията Локхийд Мартин съобщи, че е подписала договор за придобиването на Aerojet Rocketdyne Holdings, Inc. за цена от 56 щ. д. на акция, която се очаква да бъде намалена на 51 щ. д. на акция след изплащането на дивидент преди приключването на сделката. Това представлява стойност на собствения капитал след изплащането на дивидента в размер на 4,6 млрд. щ. д. и крайна стойност на сделката от 4,4 млрд. щ. д., включително очакваната стойност на придобитите нетни парични средства. Като част от одобрението на сделката, Aerojet Rocketdyne обяви специален паричен дивидент от 5 щ. д. на акция за своите притежатели на обикновени акции и конвертируеми синиър облигации (на конвертирана основа и отменим по тяхно желание до датата на плащане), към края на деня на 10 март 2021 г. и платим на 24 март 2021 г.

"С придобиването на Aerojet Rocketdyne Локхийд Мартин ще запази и засили основен компонент от вътрешната си база от индустриални продукти като така ще спести разходи на своите клиенти, както и на американския данъкоплатец,“ каза Джеймс Тайклет, президент и СЕО на Локхийд Мартин. "Тази сделка затвърждава подкрепата на Локхийд Мартин във военните мисии на САЩ и техните съюзници, както и затвърждава лидерската позиция на компанията в космическите и свръхзвуковите технологии. С нетърпение очакваме талантливите служители на Aerojet Rocketdyne, заедно с които ще извоюваме нови позиции за Локхийд Мартин на водещ доставчик на военни решения през 21-ви век.“

С приходи за 2019 г. на стойност 2 млрд. щ.д., почти 5000 служители и почти 15 оперативни точки в САЩ, Aerojet Rocketdyne е признат в света производител на военни и космически ракетни двигатели и системи. Aerojet Rocketdyne има дългогодишни партньорства и се радва на голямо търсене на своите иновативни технологии. Настоящата сделка прибавя значителна експертиза към портфолиото на Локхийд Мартин и разширява солидната основа, върху която са изградени бизнес отношенията на Локхийд Мартин и Aerojet Rocketdyne през годините. Задвижващите системи на Aerojet Rocketdyne вече са част от доставките на Локхийд Мартин в бизнес направленията „Аеронавтика“, „Ракети и контрол на огъня“ и „Космос“.

Сделката трябва да бъде завършена през втората половина на 2021 г. и е предмет на одобрение от акционерите на Aerojet Rocketdyne. Локхийд Мартин има история на успешни придобивания и ще работи за постигането на много стратегически и финансови придобивки, следствие от тази сделка. Ще бъде сформиран екип по транзакцията, който да осигури безпрепятствена интеграция и да подсигури приемствеността по отношение на клиентите, служителите и акционерите.