Новата година започна с военни клетви. На Ивановден в служба на Родината се врекоха 77 българи

07.01.2021 г. Новата година започна с военни клетви. На Ивановден в служба на Родината се врекоха 77 българи

 Otbrana.com

Седемдесет и седем новоназначени военнослужещи във военните формирования от състава на 2-ра механизирана бригада и в Единния център за начална подготовка (ЕЦНП) – Плевен положиха военна клетва днес, съобщава Пресцентърът на МО. Ритуалите се проведоха във войсковите райони на 38-ми механизиран батальон – Стара Загора, 31-ви механизиран батальон – Хасково и ЕЦНП - Плевен.

Тридесет и пет военнослужещи в гарнизон Стара Загора, тридесет и трима в 31-ви механизиран батальон - Хасково и девет в единния център в Плевен целунаха бойното знаме и се заклеха да служат вярно и предано на народ и Родина.

Командирите на формированието в Плевен полковник Марин Господинов, на 31-ви механизиран батальон – Хасково подполковник Светослав Годинов и заместник-командирът на 38-ми механизиран батальон майор Николай Трифонов приветстваха младите войници и припомниха за светостта на този незабравим ден.

Утре още шестдесет и двама новоназначени военнослужещи във военните формирования в гарнизон Ямбол от състава на 2-ра механизирана бригада и двадесет и девет в 78-ми батальон за осигуряване – София ще положат военна клетва.