Днес НД „Традиция“ става на 30 години. Поздравления!

10.01.2021 г. Днес НД „Традиция“ става на 30 години. Поздравления!

 Днешния ден, 10 януари 2021г. е особено радостен за нас, защото това е рождения ден на Национално дружество „Традиция“, на този ден се навършват 30 години от учредяването му. Тридесет години е зряла възраст от живота на всеки човек, това е вързраст, през която ние, членовете на НД „Традиция“ израстнахме както числено, така и по отношение на зрялост и мъдрост. Научихме се на търпение и дисциплина, на уважение към войнските традиции и символи, свързани с военната история на нашата Родина“, пише до членовете на рооодолюбиивата организация нейнят председател подполковик от запаса Огнян Маринов.

Otbrana.com

ДО ЧЛЕНОВЕТЕ НА НАЦИОНАЛНО ДРУЖЕСТВО „ТРАДИЦИЯ“ И

КОЛЕКТИВНИТЕ ЧЛЕНОВЕ,

СКЪПИ БРАТЯ И СЕСТРИ, УВАЖАЕМИ КОЛЕЖКИ И КОЛЕГИ, СКЪПИ ПРИЯТЕЛИ И ЕДИНОМИШЛЕНИЦИ!

Днешния ден, 10 януари 2021г. е особено радостен за нас, защото това е рождения ден на Национално дружество „Традиция“, на този ден се навършват 30 години от учредяването му. Тридесет години е зряла възраст от живота на всеки човек, това е вързраст, през която ние, членовете на НД „Традиция“ израстнахме както числено, така и по отношение на зрялост и мъдрост. Научихме се на търпение и дисциплина, на уважение към войнските традиции и символи, свързани с военната история на нашата Родина.

На 10 януари през далечната 1991 г. от 18,00 ч. в тогава творческата база на МВР на ул. „Лавеле“ № 30 в гр. София група ентусиасти с различни професии, на различна възраст, с разнородно образование и с многообразен социален статус се събрахме и учредихме клуб „Традиция” София /пиша така, защото за моя чест и аз бях един от съучредителите на тогавашния клуб/ в състав от 50 души, който клуб впоследствие, няколко години по-късно прерастна в Национално дружество „Традиция”. От съоснователите на клуба и на Дружеството ни в момента останахме 5 души: Агоп Казазян, Димитър Пенов, Огнян Маринов, Румен Стоянов и Тодор Предов, останалите по различни причини или по естествен път, вече не са в нашите редици и сред нас. В момента в Дружеството ни има 39 регионални клона, на територията на цялата страна, в градове и села в състав от над 900 души, а с колективните ни членове от Патриотичен клуб „Възраждане“ в гр. Търговище и „Наследство Хисаря“ в гр. Хисаря сме над 1 500 души, а това е внушителна сила.

Непрестанно се подобряват както униформеното ни облекло, снаряжението и въоръжението, така и личната отговорност, уважение, дисциплина и самодисциплина. Радостен факт е, че все повече млади хора се вливат в нашите редици и прегръщат идеите ни. За нас говорят и се отнасят с уважение както у нас, така и в чужбина, защото много наши членове участват активно и в международната дейност от името на НД „Традиция“. През тези 30 години проведохме и осъществихме огромен брой мероприятия като възстановки в страната и чужбина, проведохме открити уроци по родолюбие в училища, читалища и на други места, организирахме изложби на открито и закрито, участвахме в радио и телевизионни предавания на родолюбиви и исторически теми, свързана със славната ни история, взехме активно участие в заседанията на комисията по вътрешен ред и сигурност в Народното събрание на Република България по приемането и последващата промяна на ЗОБВВПИ, расте броят и на детските и юношеските секции към Дружеството ни, приеха ни в Съюза на Европейските военноисторически групи /UEWHG/, където сме на голяма почит и уважение. Почетният председател на НД „Традиция“, уважаваният от всички нас г-н Станчо Джумалиев е вицепрезидент на СЕВИГ, което говори за огромния ни авторитет, с който се ползваме в тази организация. Все повече се подобряват и израстват на ново, по-високо ниво и контактите и взаимоотношенията ни с Министерство на отбраната, с МВР, с държавните и общинските структури и организации в центъра и по места.

В настоящия момент сме най-многочислената и уважавана родолюбива и патриотична организация в страната.

През изминалата 2020г. всички ние преживяхме една изключително трудна, стресираща и тежка година, преминала под знака на коварния вирус Covid-19 и най-вече в борба за оцеляването ни, физическото ни оцеляване, свързано с живота и здравето на всеки член на Дружеството ни. Коварният вирус отне не един живот от нашите редици, отидоха си завинаги достойни и почтени хора, но мнозина от нас се пребориха с коварната болест и отново заеха местата си в редиците на Дружеството ни. Нека в този тържествен ден да не забравяме и да почетем паметта на тези наши приятели – братя и сестри, които вече не са сред нас и не доживяха този тържествен юбилей - Бог да прости душите им като искрено вярвам и се надявам, че те също ни гледат отгоре, честитят ни, радват се заедно с нас и ни подкрепят. Най-ценния капитал, най-ценното и безценното нещо в НД „Традиция“ сте вие скъпи приятели, братя и сестри.

Нека годишнината от създаването на Национално дружество „Традиция” да бъде повод за чувство на радост, на чест и гордост за всеки един от нас, защото всеки от нас е дал и оставил част от себе си, за да ни има и да ни бъде и пребъде. Да ни е честит кръглия юбилей, да се разрастваме и развиваме, да се учим един от друг на добро и да продължаваме да вършим дейността си на полза Рода Български, като разбира се не забравяме от къде и кога сме тръгнали. Да запазим Дружеството за това, за което то бе учредено от неговите първопроходци!

В този тържествен и неповторим момент от името на Управителния съвет на Дружеството и лично от мое име като негов Председател изказвам искрена признателност и благодарност на всички вас скъпи приятели, на всеки един от вас по отделно и заедно, на вашите семейства, на вашите близки, роднини, приятели и на всички, които обичате, на всички които ни помагат и ни подкрепят и ви желая крепко здраве, щастие, късмет и още по-големи успехи в национално-отговорната ни и Родолюбива работа в НД „Традиция” за да пребъде Родината ни Република България.

Да бъдеш член на Национално дружество „Традиция“ е висока чест, отговорност и родолюбива привилегия.

БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ И НАЦИОНАЛНО ДРУЖЕСТВО „ТРАДИЦИЯ“ ЗА ДА БЪДЕМ И ПРЕБЪДЕМ ВО ВЕКИ, АМИН!

С уважение:

Председател на НД „Традиция”: Подп. о.з. Огнян Маринов, магистър по право

Секретар на НД „Традиция”: Мариана Георгиева