Намалява некомплектът от личен състав в 61 механизирана бригада

12.01.2021 г. Намалява некомплектът от личен състав в 61 механизирана бригада

 В указанията си бригаден генерал Деян Дешков, командир на бригадата, подчерта, че изключително добра практика са съвместните занятия с формированията от Военновъздушните сили, които трябва да продължат и за в бъдеще.

Otbrana.com

Днес се проведе „Анализ на резултатите от подготовката на командирите, щабовете и формированията през 2020 г.” в 61 механизирана бригада. В анализа участваха заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Валери Цолов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден генерал Деян Дешков, офицери от командването и управлението на бригадата, командири на батальони и дивизиони, командири на роти и батареи, както и главните сержанти на формированията от състава на бригадат.

В своето експозе, съобщават от формированието, бригаден генерал Дешков анализира задачите и мероприятиятаq изпълнени от бригадата по трите мисии на БА, като се спря подробно на всички направления, по които е работено през 2020 година. Командирът на бригадата отбеляза, че при проведените мероприятия е имало слабости, които могат да бъдат отстранени през настоящата година. Непроведените мероприятия поради епидемиологичната обстановка не са повлияли на цялостното ниво на подготовка на щабовете и формированията от бригадата. След това отчете, че през изминалата година е отбелязано понижаване на некомплекта на личен състав с постепенно намаляване на същия. Бригаден генерал Дешков обърна внимание на основните мероприятия и предизвикателства  пред формированията от бригадата през 2021 година, като  подчерта, че настоящата година ще бъде не по-малко интензивна и напрегната в сравнение с предходната.

Заместник – командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада полковник Мирослав Костадинов направи анализ на състоянието на войсковия ред и дисциплината през учебната 2020 г. и отчете намаляване на инцидентите в бригадата през изминалата година в сравнение с 2019 г.

В указанията си командирът на бригадата подчерта, че изключително добра практика са съвместните занятия с формированията от Военновъздушните сили, които трябва да продължат и за в бъдеще.

В заключителната част на анализа заместник-командирът на Сухопътните войски бригаден генерал Цолов изрази своята благодарност към целия личния състав на бригадата за високата мотивация, положените усилия през годината и изрази своето уверение, че за командването на Сухопътни войски 2020 г. е успешна за бригадата. В заключение той пожела на командирите, щабовете и формированията на 61-ва механизирана бригада новата 2021 година да бъде още по-ползотворна и изпълнена с удовлетвореност и позитивизъм.