Наградиха офицери от ВМС

26.01.2021 г. Наградиха офицери от ВМС

 Otbrana.com

За проявен висок професионализъм и постигнати отлични резултати при организирането и провеждането на ежегодното учение на НАТО “Cyber Coalition”, със заповед на министъра на отбраната, с „Грамота“ днес беше награден подполковник Иван Михалев Михалев от Щаб на ВМС.

Със заповед на командира на Военноморските сили, за отлично изпълнение на възложените задължения в областта на здравословни и безопасни условия на труд, с „Предметна на града - монета“ беше награден капитан-лейтенант Траян Йоданов Попов, съобщават от ВМС.

***

Също днес формированието за разузнаване, извличане, транспортиране и унищожаване на невзривени боеприпаси от Флотилия бойни и спомагателни кораби с ръководител майор Стойчо  Сотиров Драганов, след получен факс от Областния управител на област Бургас и положителна резолюция на началника на отбраната, извърши преход  до  гр. Бургас, к-с „Меден Рудник“, за да извърши разузнаване, извличане и унищожаване на открит предмет наподобяващ артилерийска противопехотна мина.

След извършване на опознавателни дейности, специалистите класифицираха откритият обект като 82 мм. минохвъргачен изстрел, който е класифициран като опасен и неподлежащ на извличане и  транспортиране.

Същият  е унищожен на място с отцепване на района и стриктно спазване на мерките на безопасност, съгласно нормативните документи.