Колективът на военно формирование 26720 дари Християнския кръст

28.01.2021 г. Колективът на военно формирование 26720 дари Християнския кръст

 Колективът на военно формирование 26720, от състава на Първа зенитно-ракетна база, дари Християнския кръст за планирания за изграждане православен параклис „Св. Великомъченик Георги Победоносец” в района на 2-ра механизирана бригада. Кръстът е изработен от капитан Борис Бедросов – командир на разчет в техническа команда на зенитно-ракетното формирование, съобщават от 1 ЗРБ.

Освещаването на Християнския кръст беше извършено на 26 януари в района на военно формирование 24150 от състава на 2-ра механизирана бригада на Сухопътни войски. Ритуалът беше извършен от Негово Високопреподобие отец Богослов и свещеници от Старозагорската епархия в присъствието на командирът на механизираната бригада бригаден генерал Стоян Шопов, военнослужещи и цивилни служители от състава й и членове на сдружението „Тунджанци решителност и чест”. Дарителите на кръста бяха представлявани от командира на военно формирование 26720 подполковник Николай Василев и капитан Борис Бедросов.
След освещаването на Християнския кръст, бригаден генерал Стоян Шопов връчи благодарствени адреси на подполковник Николай Василев и капитан Борис Бедросов. Той благодари от името на личния състав на бригадата за оказания дарителски жест, за безкористното съдействие и съпричастност към благородната кауза за съхраняване на изконната връзка между Българската армия и Българската православна църква, запазване на нравствените ценности и идеали, войнски добродетели и преданост към Отечеството.