Съобщение от Министерството на отбраната за изборния ден

02.04.2021 г. Съобщение от Министерството на отбраната за изборния ден

 Военнослужещите, които изпълняват своите професионални задължения в изборния ден, ще могат да упражнят правото си на глас. Екипажът на минен ловец „Цибър“ ще гласува в разкритата избирателна секция в гр. Патра, Република Гърция.

Otbrana.com

Създадена е необходимата организация военнослужещите и цивилните служители от военните формирования в страната, които изпълняват своите професионални задължения в изборния ден, да могат да упражнят правото си на глас без да се нарушава изпълнението на войсковите задължения. Командирите на военните формирования в страната ще организират ротация на дежурните длъжностни лица, за да могат желаещите да упражнят правото си на глас на 4 април (неделя) в съответната изборна секция.

Ще бъде осигурена възможност да гласуват и военнослужещите от екипажа на минен ловец „Цибър“, които изпълняват задачи в състава на Втората постоянна противоминна група на НАТО (SNMCMG2) извън страната. Желаещите военнослужещи от екипажа ще могат да упражнят правото си на глас в разкритата избирателна секция в гр. Патра, Република Гърция.

Съгласно решенията на Централната избирателна комисия за разкриване на секции в чужбина военнослужещите, които изпълняват задължения в мисии и операции извън страната, ще имат възможност да упражнят правото си на глас.