Посрещат контингента от Босна и награждават воини спасители

19.02.2012 г. Посрещат контингента от Босна и награждават воини спасители

 Otbrana.com

Министърът на отбраната Аню Ангелов и началникът на отбраната генерал Симеон Симеонов ще участват утре в ритуала по тържественото посрещане на военнослужещите от 12-ти контингент от въоръжените сили на Република България, участвали в oперацията на Европейския съюз  „Алтея” в Босна и Херцеговина.

Контингентът е в състав от 102-ма военнослужещи, които в продължение на шест месеца изпълняваха задачи по охрана на база „Бутмир”.

Министър Ангелов и генерал Симеонов ще наградят и военнослужещите от военно формирование 52740 - Хасково, отличили се при преодоляване на бедствието в с. Бисер.

След получения сигнал за бедствие в село Бисер на 6 февруари, модулни групи

от военни формирования 52 740-Хасково и 24 150-Стара Загора се отправиха към засегнатия район. Военнослужещите евакуираха жители от наводнените им къщи, както и автомобили, потънали във водите на река Бисерска.

На тържествения ритуал на площкад „Свобода” в Хасково ще присъстват командващият на Съвместното командване на силите генерал-лейтенант Атанас Самандов и командирът на Сухопътните войски генерал-майор Стефан Василев.

Източник: Пресцентър на МО