"Българска армия" бута Паметника на Съветската армия

14.01.2011 г. "Българска армия" бута Паметника на Съветската армия

Otbrana.com

И във в.“Българска армия” вече си имат своя Бакърджиев. На цяла страница във вестника един от полицейските редактори на вестника  удря на историческа съвест и агитира войската да участва в премахването на Паметника на Съветската армия в София и на Альоша в Пловдив. Прикриваната с години омраза на някои хамелеони, може да достигне невероятни размери. Как може армейски вестник да  иска разрушаването на паметник на войник, та бил той и съветски, руски. Такива паметници има почти в цяла Европа и никой не ги пипа. Историята е победила политиката. Най-малкото  във вестника трябваше да има страница , в която да се представи и другата позиция – в защита на червеноармееца. А паметник на “Велик е нашият войник” може да се издигне  и пред НДК, и пред президентството и Министерския съвет, и на мястото на взривения мавзолей.

От вестника разбираме, че с  министър Аню Ангелов едва ли не започва българско-турското сътрудничество във военната област. Протоколен материал под главата – ашколсун ! Не се ли е сетил някой, че е приета в Министерския съвет новата командна структура на  армията ? Че само от това произтичат десетки изводи за войската и военнослужещите. Няма ли кой да направи един обширен коментар за  поредните промени в Закона за отбраната и въоръжените сили, по който ще се сверяват армейските часовници още година-две? Самият министър на отбраната и командващите тръбят наляво и надясно за създаваните  нови маневрени батальонни групи в Сухопътни войски. Но ръководството на вестника няма уши за това!?..

Каква ли е новата философия на Военновъздушните сили ? Добре,че новият отговорник за ВВС на БА е цитирал дословно генерал-майор Константин Попов за да не забърка кашите. Новата философия не е чак толкова нова- ресурсно осигуряване, повече нальот за пилотите, добро заплащане.  Същият автор си е направил един великолепен автопортрет в коментара  на една от страниците. Забравя, колко наведен бе през последните десетина години. Ще му припомним, че “Роденият да пълзи, не може да полети” по Горки, пък да отговаря за ВВС му е в повече.

Предлагаме, като се свършат страниците за министър-председателите на България, да се започнат страници за командирите на полкове във войните за независимост на България. Така ще бъдат осигурени материали до 2020 г., ако не се сбъднат предсказанията на Нострадамус през 2012. Загуба на вестникарско място  е да се използва фолиото за съмнителни разсъждения на един полузабравен автор.

Поощряващо е връщането “в строя” на вестника на варненския кореспондент професор Атанас Панайотов. Ако се завърне и кореспондентът от Велико Търново, вестникът ще удари дюшеша.

Свободно !