Световна компания спечели два договора са поддръжка на двигателите на С-130

17.02.2011 г. Световна компания спечели два договора са поддръжка на двигателите на С-130

otbrana.com (otbrana195711@abv.bg)

„Ролс-Ройс”, световната компания за производство на задвижващи системи, спечели два договора за поддръжка на двигателите на военнотранспортните самолети C-130 на Великобритания и САЩ. Договорите са на обща стойност 246 милиона долара. По силата на договор MissionCare® за 203 милиона долара „Ролс-Ройс” ще предостави поддръжка на двигателите на флотилията от самолети C-130J на ВВС на САЩ. Самолетите са на въоръжение във ВВС на САЩ, Командването за обучение и подготовка на кадри, Командването на ВВС на Националната гвардия, Командването на резерва на ВВС и Командването на Специалните операции на ВВС.

Споразумението включва предоставянето на логистична подкрепа и програмно управление, инженерни услуги, резервни части и технически данни за всички задвижващи системи, включително двигателите AE 2100D3 и Dowty R-391. Споразумението се отнася за петата година на съществуващ договор. „Ролс-Ройс” удължи с една година договор на стойност 43 милиона долара за поддръжка на флотилията от военнотранспортни самолети на Великобритания  C-130. Споразумението беше подписано с „Маршал аероспейс” (Marshall Aerospace), основна страна в програмата HIOS (Hercules Integrated Operational Support). „Ролс-Ройс” ще предоставя поддръжка на самолетите с модификации „J” и „K” на въоръжение в Кралските военновъздушни сили.

„Ролс-Ройс” си партнира с „Маршал аероспейс” и „Локхийд Мартин” (Lockheed Martin) при изпълнението на програмата HIOS, която е предназначена да подобри цялостната пригодност и да намали разходите за поддръжка на флотилията самолети C-130s. Пол Крейг, Изпълнителен вицепрезидент на подразделението на „Ролс-Ройс” за услуги в отбранителния сектор, каза: „Ролс-Ройс” е световен лидер в производството на двигатели за военнотранспортни самолети. Тези два важни договора показват, че ние сме доверен партньор в доставянето на иновативни решения за поддръжка, които дават на клиента както по-голяма ефективност на двигателите, така и по-ниски разходи”.